iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пътуването от Драгичево до София остава проблемно

Росица Стоянова

Продължава да има напрежение сред хората от пернишкото село Драгичево, които пътуват редовно за София, поради проблеми с транспорта. Това каза пред Агенция „Фокус” кметът на село Драгичево – Росица Стоянова.

„В момента се изпълняват курсовете от Кладница – Рударци – Долно Драгичево – Горно Драгичево по схемата, която е от 2005 година, но хората от Драгичево пак не са доволни. Едната линия е пернишка и се обслужва от маршрутки, но те са препълнени, другата квота е софийска, но автобусите не са редовни и хората чакат по спирките с часове”, каза Стоянова.

По думите й - пернишката квота се изпълнява редовно от превозвача, а автобусите от софийската квота не са редовни и не вървят точно по разписанието си.

„Хората или чакат по спирките с часове, или маршрутките са препълнени. Има напрежение и хората се карат с мен и недоволстват”, посочи Стоянова.

Тя не е уведомена дали се работи по влизането в сила на нова транспортна схема, която да обслужва Драгичево.

„Непрекъснато звъним на шефа на ДАИ, както и на фирмата превозвач – но без напредък. Имам доста жалби от пътници, които са недоволни от транспорта. Имам уверение, че от ДАИ ще вземат мерки да проверят дали редовно се изпълнява линията на превозвача от софийската квота”, каза Росица Стоянова.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.