iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Работи се по местенето на децата от Дрен в София и Перник

Работи се по местенето на децата от Дрен в София и Перник 09_1443181692

Директорът на детското SOS селище в село Дрен - Пламен Стоянов, призна в студиото на „Тази сутрин”, че се работи по план децата да бъдат преместени в София и Перник, като по думите му това била световна практика – децата в риск да бъдат интегрирани в по-големите градове.

Тази практика се прилагала в в Бразилия, в Унгария, в Естония я има тази практика. Не закриваме дейността, местим децата, обяви Стоянов.

Той отказа да каже за какво ще бъдат използвани къщичките, в които сега живеят деца и приемни родители. Фондацията искала да преговаря с общината в Радомир, тъй като те са изградени върху общински терен, но общинският съвет отказвал да разреши дейност, различна от отглеждането на деца.

Когато ги питам къде са вашите деца, те казват в София, защо да правим децата в риск заложници, пита Стоянов. Директорът твърди, че финансирането от Австрия не е спряло.

В предишния репортаж по темата приемна майка, пожелала анонимност, ни разказва, че отличните резултати от работата с децата в детското селище няма да са възможни, ако те се отглеждат изолирани в апартаменти в София и Перник.

Според хората в село Дрен детското селище ще се превърне в старчески дом, защото тази услуга в момета е по-доходоносна.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.