iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Работниците от „Тролейбусен транспорт”- Перник настояват да вземат заплатите си

Работниците от „Тролейбусен транспорт”- Перник настояват да вземат заплатите си 07_1437744752

В писмо, изпратено до председателя на ОбС Милан Миланов, от синдикатите заявяват, че съгласно подписания на 5 май тази година Меморандум, до 1 юли работниците и служителите на търговското дружество е трябвало да получат неиздължените им от 1 март тази година до момента възнаграждения. Обяснено е, че на проведената вчера сесия те не са получили отговор на въпроса за дължимите заплати и настояват в най-кратки срокове да се свика извънредна сесия с една единствена точка в дневният ред, касаеща техните възнаграждения.

В писмото има и конкретно предложение - прехвърлените на сесията вчера дълготрайни материални активи от „Тролейбусен транспорт” на общинската фирма „Жилфонд” ЕООД, с решение на Общинския съвет да бъдат бракувани, а получените парични средства да бъдат разпоредени само и единствено за изплащане на работните заплати и обезщетения на работниците и служителите от „Тролейбусен транспорт”.

Общинската фирма „Тролейбусен транспорт” спря да работи в началото на март т.г. заради натрупани огромни задължения. С решение на Общинския съвет вчера беше създадено общинско предприятие „Градски транспорт”, което ще поеме обслужваните от фалиралата фирма линии.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.