iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Редовните платци на "Топлофикация" ще получат по-големи отстъпки

сн. dariknews.bg

По-големи отстъпки ще очакват редовните платци на Пернишката "Топлофикация". Отстъпките се правят, тъй като, според обявлението на дружеството, доходите на населението са понижени и това е начин да се увеличи събираемостта на задълженията от клиентите.
До сега абонатите, които се издължаваха в срок на дружеството плащаха 10% по-малко от стойността на обобщената сметка за топло и топла вода. Сега вече редовните платци ще получават отстъпка от 13,7% от месечната си сметка.
По-ниски сметки ще плащат и абонатите, които имат задължения, но за не по-дълъг период от 6 месеца, посочва се още в нововъведението. Отстъпката за тези абонати е в размер на 3,7%.
Отстъпките не се прилагат при клиенти с просрочени задължения, за които са образувани съдебни и изпълнителни производства, както и при такива с т.нар. „блокирана сметка”, т.е. подготвени за образуване на съдебно производство.
Във връзка с последното решение на ДКЕВР се въвеждат нови цени. Гражданите ще плащат вече 77,91 лв. без ДДС за гореща вода. Корекцията е минимална от досегашните цени и тя няма да се отрази съществено на сметките, поясниха от „Топлофикация”. Новата цена е в сила от 1 август.
Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.