iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ремонти спират топлата вода в Перник от утре

Ремонти спират топлата вода в Перник от утре 07_1469960906

Спират топлата вода в Перник от 1 август, като в продължение на три седмици до 20 август от чешмите и душовете на 20-те хиляди абонати на местната Топлофикация ще тече само студена вода. Това временно прекратяване на топлоподаването се налага заради неотложни ремонтни дейности на съоръженията в ТЕЦ-а и топлопреносната мрежа.

Спирането на топлата вода заради профилактика веднъж годишно е почти редовна практика в Перник. Целта е мрежата да се потегне преди отоплителния сезон, за да се сведат до минимум авариите, когато стане студено, пише Градски вести.

Първоначално профилактиката беше обявена за времето от 21 юли до 7 август, но впоследствие ремонтите бяха отложени за по- късна дата.

От Топлофикация предупреждават абонатите през периода, в който няма да има топла вода, да не извършват никакви самоволни манипулации в абонатните станции. След възстановяване на топлоподаването клиентите трябва да приведат вътрешната инсталация в сградите в състоянието, в което са били преди спирането на топлата вода.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.