iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


РИОСВ -Перник ще се включи в кампанията „ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН“

РИОСВ -Перник ще се включи в кампанията „ДА ИЗЧИСТИМ  БЪЛГАРИЯ ЗА ЕДИН ДЕН“ 04_1398427960

Министерство на околната среда и водите за трета поредна година е основен партньор в кампанията „Да изчистим България за един ден“.

На 26 април, експертите от РИОСВ-Перник ще чистят район от парка пред инспекцията в квартал „Изток“. В деня на почистването на телефони 0884242512 и 0884242679 гражданите ще могат да задават въпроси, свързани с организацията по предаване на отпадъците.

На територията на РИОСВ-Перник ще почистват 13 общини, за които на
съществуващите общински депа ще бъде осигурен свободен достъп за транспортните средства, които ще се включат в инициативата.

Министър Искра Михайлова е уведомила с писма и всички кметове на общините в страната, че на 26 и 27 са освободени от дължимите отчисления за количествата депонирани отпадъци, за да бъдат насърчени да организират събирането на отпадъка от своята територия.

Министерството предостави на областните администрации 3550 единични ваучери за гориво, всеки на стойност 20 лева, които ще бъдат разпределени от ПУДООС на база официално публикувани данни за събраните количества отпадъци по области през 2013 г.

Със средства от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), МОСВ предостави за кампанията чували и ръкавици, които са разпределени по общини в страната.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.