iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Роми стават инкасатори, ще събират борч от 1 милион за вода

Роми стават инкасатори, ще събират борч от 1 милион за вода

Ромите в Пернишко са натрупали близо половин милион лева дълг към ВиК.

Заради огромният борч днес в  Областна администрация се срещнаха ръководството на водоснабдителното дружество и ромските лидери.

Директорът на ВиК – Перник инж. Искра Златанова потърси за съдействие ромските лидери при решаване на проблема. Тя обясни, че в пернишките квартали Хумни дол, Куциян и Васил Левски няма водомери и са установени големи разходи на вода от неремонтирани течове. След като обитателите на тези ромски махали изкопаят шахти, от дружеството се ангажират да монтират водомери, заяви инж. Златанова. Тя обясни, какво трябва да се направи в жилищата, чийто собственици са роми и в жилищата, собственост на „Мини Перник” ЕАД в ликвидация.

Главният инженер Румен Стефанов сподели, че не е лесен достъпът на инкасаторите в ромските махали. Зам. областният управител Георги Шарлачки предложи да бъде назначен един инкасатор от ромската общност, който всеки месец да  минава сам или заедно с представители на ВиК  да  събира парите за водата, докато се направят т.нар. ”карнети” на живущите в блоковете, собственост на „Мини Перник” ЕАД в ликвидация. Тази идея бе подкрепена от ръководството на ВиК – дружеството.

Ще бъдат  подписани протоколи за разсрочено плащане на старите задължения към дружеството и поставяне на измервателни уреди там, където е необходимо, решиха лидерите и ВиК. До 10 април 2011 г. ще се проведе нова среща.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.