iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Салатката по-евтина за Великден

Пазар

В дните преди Великден цените на салатките са по-ниски с 14% на едро, а на краставиците - с 12,4 на сто, показват данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Марулите могат да се намерят по борсите за средно 43 стотинки бройката. Килограм краставици пък са 1,63 лв.

С 10% поевтинява и зелето. По борсите вече се продава за 90 ст./кг. Единствено леко поскъпване от 4,4 на сто е отчетено при оранжерийните домати. На едро те са по 2,14 лв./кг, а по пазарите - около 2,50 лв.

След 4 месеца непрекъснат възход на цените на картофите и те вече се успокояват. Дори за последната седмица има символично поевтиняване с 2% до 99 ст./кг на едро.

Незначителни колебания са отчетени в цените на едро на захар, олио, брашно и яйца. Покачване с около 1,5 на сто има при кравето сирене и маслото. По-голямо е само при шпека - с 9,1% до средно 8,73 лв. за кг. При останалите месни продукти и месото отклоненията са в рамките на плюс-минус 0,5 на сто.

Заради стабилизирането на основните храни и поевтиняването при зеленчуците индексът на тържищните цени е под нивото от предната седмица, съобщиха от комисията, която следи цените на едро.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.