iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Събират пари за църква в кв. "Тева"

Събират пари за църква в кв. "Тева" 10_1412665955

Боян Радев се е съгласил да помага на християните в Перник, които събират пари за православна църква в най-младия квартал на града - "Тева".

Там живеят над 10 000 души, които искат да построят с общи усилия и средства храм, в който да посрещат заедно църковните празници и да кръщават децата си. Това съобщава вестник "България Днес"

"Градът ни преживява тежки моменти, много хора губят вярата си в доброто заради несгодите" - казва Валентин Бонев, секретар на църковното настоятелство. - Вярвам, че изграждането на едно такова свято място ще помогне на перничани да намерят отново пътя към Бог."

Инициативата е подкрепена лично от патриарх Неофит. Общината е определила терен, където ще бъде изградена църквата. Проектът е изработен безвъзмездно от архитект Инка Аврамова. Църковното настоятелство събира дарения за неговата реализация. В кампанията ще бъдат поканени да се включат известни пернишки спортисти, интелектуалци, бизнесмени. Легендарният борец Боян Радев е дал съгласието си да помага.

На празника на Перник 19 октомври ще бъде организирана акция за събиране на средства. Инициативният комитет за изграждане на храма, който ще носи името "Сретение Господне", кани всички, които желаят, да направят дарение според желанието и възможностите си.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.