iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Селският туризъм отбеляза ръст от над 20%

Селският туризъм отбеляза ръст от над 20% 08_1440415909

"Ръстът в селския туризъм спрямо миналата година надминава 20%. Селският туризъм дава по-голямо спокойствие и повече персонално отношение към почиващите". Това заяви Борислав Борисов, председател на Асоциацията на българските села.

По думите му обектите за селски туризъм в близост до Черно море и особено в южната част около района на Странджа имат пълна заетост. Търсят се местата, които предлагат не просто настаняване, а и различни услуги.

"Не говорим само за настаняване, спане и хранене, а за активна почивка, която все повече се избира и от семейства с деца и включва дейности като конен спорт, офроуд, каране на АТВ и фотолов", заяви той.

"Нараства броят на обектите, които имат спа процедури. Все по-популярни стават и практическите дни на полето или във фермата, където гостите могат да играят ролята на фермери", каза Борисов. Инвестициите в селски туризъм се възвръщат, когато са направени със смисъл, визия и съобразяване с даденостите в конкретния район, допълни той. Най-развитите дестинации са в северната част на Централна България, около Стара планина - община Елена, Априлци. Голяма заетост в селския туризъм има и в областите Смолян и Благоевград.

Източник:: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.