iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Шаранът за Никулден е малко по-скъп спрямо миналата година

Шаранът за Никулден е малко по-скъп спрямо миналата година 12_1417763877

Шаранът в перник поскъпна с 1 лв. спрямо миналата година. При проверка е установено, че през 2013 г. традиционното ястие за Никулден се е продавало по 5,80 лв. за килограм, а сега – за 6,80 лв.

В рибарските магазини от няколко дни се продават живи шарани. Един екземпляр излиза средно 3 кг., което отцепва около 20 лв. от семейния бюджет. Ден преди празника в Перник се извиха опашки. Шараните бяха поставени във вани и всеки сам може да си улови с кеп
желаната риба. Тя обаче не се почиства.

„Не извършваме тази услуга на 4,5 и 6 декември. Прекалено много са хората и няма да смогнем”, категорични са търговците.

Освен шаран се купува и сом срещу 8,50 -9 лв., бяла риба – срещу 6,50-7,50 лв. и толстолоб – 3,20 лв., ако е цял, на шайби цената му е 7,20 лв., а филето струва 9 лв. за килограм. По-рядко перничани взимали пъстърва, чиято цена върви между 9 и 10 лв., ципура или лаврак по 12-13 лв.

Търговците очакват най-големият наплив да е днес след обяд и утре сутринта.

В магазините от големите вериги също предлагаха прясна риба като бяха обявили промоционални цени, по-ниски от тези на пазара.

Паралелно с търговията вървеше и контрола от инспектори на Агенцията по храните. Те проверяваха дали са спазени всички изисквания за продажбата на прясна риба на открито. Инспектирани бяха и магазините, където се продаваха различни видове прясна и замразена риба и рибни продукти.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

26-Януари-2018

25-Януари-2017

26-Януари-2016

26-Януари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com