iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще могат да ни искат авансово сметките за ток

Ще могат да ни искат авансово сметките за ток 03_1427701372

Доставчиците на ток вече ще имат право да предлагат на клиентите си възможност за авансово плащане на сметките на база “вероятно потребление”.

Това предвиждат промени в Закона за енергетиката, които енергийната комисия към парламента прие на второ четене в края на миналата седмица. Предстои текстовете да бъдат гласувани и в пленарна зала.

Европейските директиви допускат авансовото плащане на електроенергия, но само на база на действително потребление. В този случай абонатът предплаща дадена услуга и тя му се предоставя до изчерпване на внесените авансово пари, съобщава „Труд”. Според нови редакции в частта за защита на крайните клиенти, информация за фактурираната енергия ще се предоставя “поне веднъж на три месеца”, а когато потребителите са избрали електронни сметки – два пъти в годината. От енергийната комисия обясниха, че това не е връщане на тримесечното отчитане, а опция, която се дава на компаниите.

Законът за енергетиката се променя само три седмици след последните поправки в него. Новите редакции се правят през Закона за енергийната ефективност.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.