iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще намерят пари за великденски добавки на пенсионерите

Ще намерят пари за великденски добавки на пенсионерите 02_1423491107

Вчера премиерът Бойко Борисов каза, че кабинетът ще намери пари за великденски добавки за пенсионерите. Премиерът присъства на освещаването на ремонтирана църква в село Български извор.

От думите му не стана ясно обаче откъде ще дойдат парите за надбавките, нито колко ще струва това на хазната и дали всички пенсионери ще бъдат зарадвани за Великден, или както за Коледа - само най-бедните.

Наскоро вицепремиерът по социалната политика Ивайло Калфин увери, че ще се търсят варианти за раздаването на надбавки, като приоритетно е да се подпомогнат поне възрастните хора с най-ниски доходи. Финансист №1 Владислав Горанов също даде да се разбере, че се работи за осигуряването на средства за великденски надбавки.

Миналата година всички пенсионери получиха великденски добавки, но в различен размер. Възрастните с пенсия до 150 лв. взеха по 40 лв. за празника. Тези със суми до 251 лв. пък получиха по 30 лв., а хората с пенсии над 251 лв. - по 20 лв. Великденските надбавки струваха на бюджета тогава 57,7 млн. лв.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.