iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще оправят Профилакториума по проект

Ще оправят Профилакториума по проект 12_1450186817

Облагородяват двора и парковото пространство на болницата за продължително лечение и рехабилитация в Перник, по-популярна като Профилакториума, като за благоустрояването ще се кандидатства с проект по „Красива България”. Стойността на проекта е 300 000 лева, от които община Перник ще съфинансира проектното предложение със 150 000 лева.

С оглед нуждите на здравното заведение, кметът на Перник Вяра Церовска е внесла докладна до председателя на Общинския съвет. Тя ще бъде предложена като допълнителна точка в дневния ред на предстоящото в сряда заседание. Крайният срок за кандидатстване е 18 януари 2016 година.

Проект „Красива България” е част от програмата на МТСП за намаляване на безработицата и стимулиране на заетостта и ежегодно се финансира от програмния бюджет по Националния план за действия по заетостта. Мерките, по които може да се кандидатства за бюджет 2016, са три: подобряване на обществената среда в населените места, подобряване на социалната инфраструктура и подобряване на социалните услуги от резидентен тип. Пернишкото предложение е по втората мярка.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.