iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще проверяват автомобилите за винетки тази седмица

Ще проверяват автомобилите за винетки тази седмица 07_1405949143

Масови проверки на товарните автомобили и автобусите в цялата страна започват от днес. Ще има засилен контрол от инспекторите от пътна полиция от 21 до 27 юли. Това съобщават от Главна дирекция "Охранителна полиция".

Проверяващите ще следят за наличието на валидна задължителна застраховка "Гражданска отговорност", както и за винетни стикери на автомобилите. Акцията е част от европейска инициатива и се провежда едновременно на територията на всички държави-членки на Европейския съюз (ЕС).

Полицаите ще следят и за използването на колани и каски от водачите на МПС и пътниците и за обезопасителни системи за децата. В акцията ще се включат и представители на криминална и икономическа полиция, които ще проверяват за нелегални емигранти и трафик на хора, притежание на наркотици и незаконни оръжия, превоз на крадени стоки и други престъпления.

При автобусите проверяващите ще следят за нерегламентирано превоз на пътници. Инспекции ще се извършват на автобусните спирки, автогари, ж.п. гари или други места.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.