iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Ще проверяват колите за зимни гуми

Ще проверяват колите за зимни гуми 10_1444651762

От следващата седмица започват проверките на автомобилите за пригодността им за движение при зимни условия, като това каза началникът на отдел „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев.

Той отправи съвет към водачите на моторни превозни средства на първо място да проверят техническото състояние на автомобилите си. „Препоръчително е шофьорите да си подменят гумите, защото имат много важен ефект – спират по-бързо с по-малко разстояние, особено когато изскочи рязко някой пешеходец на пешеходна пътека. По този начин може да се избегне удара с него, защото разстоянието от около метър-метър и половина понякога е фатално за спирането на автомобила”, уточни комисар Тенев.
По думите му, най-честите грешки на водачите с промяната на метеорологичните условия, са свързани с отвличането на вниманието - говоренето по мобилни устройства, неоценяване на ситуацията, неоценяване на хлъзгавия участък от пътя. „Късно се реагира на спиращия пред тях автомобил. Общо взето шофьорите са невнимателни”, каза още комисар Тенчо Тенев.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Декември-2016

11-Декември-2015

11-Декември-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com