iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Ще проверяват плажовете у нас

Ще проверяват плажовете у нас 06_1435667189

Върховната административна прокуратура разпореди проверка на плажовете по родното Черноморие, като целта е да се осигури правото на гражданите при почивката им 50% от всеки плаж да се ползва свободно.

Според закона за устройството на Черноморското крайбрежие - не по - малко от 50 на сто от площта на всеки плаж трябва да бъде предназначена за свободно ползване.

От прокуратурата съобщават, че са били изнесени случаи, в които концесионери заемат цялата площ на морските плажове и така те се превръщат изцяло в платени.

Събират се такси и за зоните от плажа, които са предназначени за безплатно ползване, като на тях без основание се разполагат различни съоръжения., пише бТВ.

ВАП възложи на министъра на регионалното развитие и благоустройството извършването на проверка, тъй като МРРБ е компетентният държавен орган, оторизиран да осъществява контрол и мониторинг.

Проверката ще установява още дали се спазват техническите параметри на морските плажове в изпълнение на изискванията на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие относно размера на площите на преместваемите обекти и съоръжения.

Указано е при констатиране на нарушения МРРБ да предприеме действия за реализиране на административно-наказателната отговорност на нарушителите.

В срок до 20 юли 2015 г. МРРБ трябва да предостави на прокуратурата обобщен доклад с констатациите от проверката.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com