iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще проверяват за дрога шофьорите, сервитьорите и барманите в Слънчев бряг

Ще проверяват за дрога шофьорите, сервитьорите и барманите в Слънчев бряг 12_1449675572

Шофьорите, сервитьорите и барманите в Слънчев бряг да минават през задължителен тест за наркотици преди работа от новия летен сезон догодина. За това настояват хотелиери и ресторантьори в морския ни курорт, като идеята е да се правят проби не само на персонала в заведенията, а и на шофьорите, ангажирани с превоз на работниците.

Проверките трябва да бъдат задължителни и за таксиметровите шофьори, настояха от курорта. "Заставам напълно зад тази идея", съобщи за "Новинар" председателят на съюза на собствениците в Слънчев бряг Веселин Налбантов.

Предвижда се за инспекциите да отговарят самите работодатели, които ще закупят тестовете за около 20 лв. за брой. Чрез тях могат да бъдат открити 5 от най-разпространените видове наркотици като канабис, кокаин, амфетамин.

Собственици от Слънчев бряг увериха, че имат готовност да предприемат подобна мярка още от това лято, тъй като имало много оплаквания от туристи за неадекватно поведение на персонала в хотелите и заведенията. Някои собственици на кръчми дори вече са въвели задължителен тест с дрегер за работниците си, тъй като често имало и служители, злоупотребяващи с алкохол.

По думите на Налбантов няма регистрирани драстични случаи на посягащи към наркотиците сервитьори, тъй като и в момента повечето собственици държат на проверката за наркотични вещества у служителите си. При таксиджиите обаче положението съвсем не било такова, тъй като много от тях си позволявали да возят клиенти след употреба на наркотици. Налбантов уточни, че обикновено става дума за нелегални копърки, шофьорите на които освен че ползвали упойващи вещества, често посягали на пътниците.

"Ако започне да се контролира бизнесът с наркотици, както е например в Дания и Холандия, Слънчев бряг ще промени коренно облика си", коментира още Налбантов.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.