iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще трябва да измислят транспортна схема за Перник скоро

Ще трябва да измислят транспортна схема за Перник скоро 10_1414682624

Ресорният заместник -кмет Петър Първанов каза, че транспортната схема на Перник е остаряла и неефективна. Той смята, че за изработването на нова и работеща транспортна схема е необходима не само консолидацията на всички представени в местния законодателен орган съветници, а и наемането на специализирана за изготвянето на схеми фирма.

В новия програмен период е заложена възможност за европейско финансиране на такива проекти. В общественото обсъждане на транспортната схема участваха само представители на администрацията и на превозвачите.

Перничани не дойдоха, за да се чуе и тяхното мнение, каза Първанов. На този етап остава старата схема, която заместник-кметът определи като неработеща. Мнението на Първанов е, че общинската администрация и общинският съвет трябва да се обединят около становището, че е необходимо да се наеме специализирана фирма, която да изготви професионално новата транспортна схема. В събота е Задушница и перничани масово ще се отправят към гробищните паркове, за да почетат паметта на починалите си близки. За да се улесни придвижването, Община Перник е изготвила временно разписание с допълнителни курсове по най-натоварените линии. Направили сме всичко възможно гражданите да отдадат почит на предците си, без да се създава напрежение в трафика, увери Първанов.

Източник: krakra.tv

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.