iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще въвеждат шестмесечна винетка

Ще въвеждат шестмесечна винетка 03_1458723680

Въвеждането на шестмесечна винетка ще обсъдят днес депутатите, като предложението е залегнало в законопроекта за промени в Закона за пътищата, който ще бъде разгледан на първо четене. Вносители на идеята са Петър Славов и Мартин Димитров от Реформаторския блок. Основният им мотив е, че шестмесечната винетка ще е по-евтина. От друга страна много от шофьорите използват возилото си сезонно, например само през есента и зимата.

„При закупуване на годишна винетка обаче се получава така, че водачите са принудени да заплащат за услуга, която не ползват през близо половината от годината“, се уточнява още в мотивите.

Отчита се и фактът, че сега цената на четири или повече едномесечни винетки надхвърлят тази на годишната. Въвеждането на шестмесечната винетка, от друга страна, ще отговори и на недоволството на българите след като през януари тази година цената на стикерите се повиши. Годишната винетка от 67 лв. стана 97 лв. У нас освен годишна винетка, се използва още дневна, седмична и месечна. Глобата за шофиране без стикера пък е 300 лв.

Предстои гласуване и на законопроект на ГЕРБ, с който се закрива държавно предприятие Национална компания „Стратегически инфраструктурни проекти“ - звено, което възлагаше търговете за големите пътни проекти. Предвижда се всички активи, пасиви и архивът на компанията преминават към агенция „Пътна инфраструктура“.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.