iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще заменят кофите за смет в пернишко

Ще заменят кофите за смет в пернишко 04_1428474037

В Перник започват да сменят старите съдове за смет с нови, като в града и по селата неугледните и „куци” бобри постепенно ще бъдат заменени със здрави.

Подмяната започва от Кладница и ще обхване всички населени места в общината.

Фирмата по чистотата ЗМБГ достави 1 100 бобри, съгласно условията по временния договор, сключен с нея. Те ще бъдат номерирани и всеки кмет на населено място ще знае номерата на съдовете, които няма да мърдат от съответната територия. Ще има специална разстановка на бобрите, което ще се удостоверява с подписите на управниците. Ще има и стриктен график за извозването на сметта. Покрай съдовете за смет вече няма да се правят мини-боклукчарници, за което ще има здрав контрол, зарича се кметът на общината Ива Иванов.

Кметовете на населени места пък ще сигнализират за мърляви граждани, които мърсят и не изсипват боклуците си където трябва. Тези хора ще бъдат глобявани, докато не се научат, че трябва да бъдат отговорни. Санкции ще се налагат и за формирането на нерегламентирани сметища в населените места.

Не се предвижда поставянето на нови 4-кубикови контейнери. Състоянието на голяма част от тях е отчайващо с изгнилите ламарини и разхлопаните стени, прихванати тук-там с тел. Всеки от разнебитените контейнери ще бъде заменен с по три бобъра.

Фирмата по чистотата ЗМБГ вече е длъжна да дава отчет за свършенотата работа по хигиената на общината. Кметовете на населени места ще бъдат в постоянна връзка с нея. Тя също ще търпи санкции ако бъде установено, че не върши качествено работата си.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.