iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шофьори чакат по 10 минути на кръстовище заради развален светофар

Шофьори чакат по 10 минути на кръстовище заради развален светофар 07_1406298277

Светофарът при кв. Иван Пашов редовно не работи. Това е на едно от най-натоварените кръстовища в Перник. Всеки ден този светофар пили до скъсване нервите на шофьорите.

Съоръжението е повредено от близо месец и половина. Жълтата светлина на съоръжението е перманентна без разлика дали е сутрин, следобед, вечер или пиков час.

Чакаме по 10-15 минути, а на кръстовището върволицата от автомобили е несекваща и то защото някой не си е свършил работата, твърдят гневни водачи.

Най-лошото е обаче, когато светофарът не работи в пиковите часове – тогава опашките от автомобили, които не са характерни за Перник, са огромни. Според водачи, цяло чудо е, че няма пострадали. От тел. 112 прехвърлят топката към Общината, твърдят шофьори, които са звъняли на спешния телефон.

Pernik Today потърси главния инженер Венелин Богев, за да стане ясно къде се корени проблемът. Той обаче не бил оторизиран да говори, но каза, че приема обаждането за граждански сигнал, че случаят ще бъде проверен и че ще бъде наредено да се работи ако има повреда.

„Щом мига, значи светофарът работи” – това пък бяха думите на зам.-кмета Росен Йорданов, когото също потърсихме, за да обясни на перничани каква е причината на кръстовището да се вият опашки от автомобили. После стана ясно, че зам.-кметът научил преди няколко часа са създаващото проблеми от месец и половина съоръжение и е възложил да се търси решение на въпроса. По думите му, откраднат контролер била причината светофарът да не работи, т.е. да работи, но да мига само жълто.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.