iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Скоро няма да ремонтират пътя София-Перник през Владая

Скоро няма да ремонтират пътя София-Перник през Владая 09_1443252380

Пътят София-Перник през Владая скоро няма да бъде ремонтиран, като това става ясно от писмен отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на депутатски въпрос, предаде репортер на БГНЕС.

“За участъка има готов проект за основен ремонт, разгледан и приет на Експертен технико-икономически съвет в Агенция “Пътна инфраструктура”. На този етап за реализацията на проекта все още няма осигурено финансиране, като се търсят различни възможности”, допълва Павлова.

Данните на АПИ показват, че много от шофьорите пътуващи по направлението София-Перник предпочитат да минават през Княжево и Владая, независимо от факта, че преди повече от четири години открита за движение бе магистрала “Люлин”, която е с дължина от почти 20 км.

Това поражда затруднено движение през Владая, особено в почивни и празнични дни. Оценката на специалистите е, че трасето е в незадоволително състояние. Въпреки това в периода март-юли тази година са били закърпени едва шест километра от пътния участък, става ясно още от отговора на регионалния министър.

Източник: BGNES

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.