iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


След наводнението в Перник е имало 1800 сигнала

След наводнението в Перник е имало 1800 сигнала 09_1442910266

Регистрирани са общо 1800 сигнала за проблеми след наводнението в Перник, като 800 от обажданията постъпиха на дежурния телефон в областната администрация и тел. 112. Други 1000 съобщения са били получени във ВиК и общината за наводнени мазета, гаражи в най-ниските части на града.

"Причина за са частично запушени шахти и трудна проходимост на канализацията”, обясни пред "Фокус" областния упрлавител Соколова. Тя уточни, че е евакуиран един човек от клуб в по-ниската част на града - “Maze”.

Няма нито жертви, нито пострадали, нито хора, които да са в затруднено положение, но снощи беше критично и водата беше над 1.6 м”, поясни Ирена Соколова.

Тя коментира, че е бил свикан кризисният щаб с участието на кмета, заместник-кмета на града, директорите на пожарната и ВиК, за да бъдат взети и предприети най-добрите мерки и действия.

Временно е било ограничено движението по скоростния път към Радомир и Кюстендил в района на автогарата, но към момента навсякъде проходимостта и движението са възстановени.
Проблемите за Перник започнаха снощи слад 20 часа, когато завалял силния дъжд и продължи до 2 часа след полунощ
Участъкът от крепостта Кракра до центъра на Перник бе под вода. Наводнена е била и спирка Шахтьор. Най-силно пострадали са селата Рударци, Слаковци, Велковци и Ярджиловци, където тока е спрял и дори след частичното му възстановяване отново е имало прекъсване. Екипите на ЧЕЗ работят по отстраняването на повредата.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.