iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Следващата година трябва да започне рехабилитацията на стената на язовир “Студена”

Следващата година трябва да започне рехабилитацията на стената на язовир “Студена” 07_1406619447

Министърът на регионалното развитие в оставка Десислава Терзиева каза след среща с областния управител на Перник Михаил Михайлов, че перничани ще пият по-чиста вода след ремонта на язовирната стена.

Тя заяви, че следващата година трябва да започне рехабилитацията на стената на язовир “Студена” и на пречиствателната станция за питейни води. В момента се работи по техническия проект, очаква се процедурата за избор на изпълнител да започне до края на годината. Срокът за изпълнението ще бъде две години. Индикативната стойност е 30 млн.лв. „Язовирът няма да се източва изцяло по време на рехабилитацията, защото Перник няма резервен източник на вода“, каза още Терзиева.

Пред журналисти Десислава Терзиева призова да бъдат загърбени политическите различия и да се обединят усилията на държавата и местната власт за разработването на проекти по оперативните програми през новия програмен период. Тя съобщи, че по ОП „Регионално развитие“ в областта са инвестирани около 24 млн. лв. в 15 проекта – за подобряване на инфраструктура, енергийната ефективност на училища и детски градини, развитието на туризма.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.