iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сливи за смет от РЗИ-Перник

Регионалната здравна инспекция в Перник

Регионалната здравна инспекция в Перник ще раздава сливи за смет. В рамките на Национален план за действие по околна среда и здраве инспекцията организира регионална кампанияза опазване на околната среда, която за почна от вчера и ще продължи до  30 юни 2011 г.

По време на кампанията ще се отбележат 22 април 2011 г. - Международен ден на Земята и 05 юни 2011 г. - Световен ден за опазване на околната среда.

РЗИ - Перник планира лекции сред учениците по отношение замърсяването на околната среда и последиците от това върху здравето на човека,  почистване на местността "Войниковец"; провеждане на викторина и конкурс : "Сливи за смет" за най-пълен чувал с отпадъци и други прояви.

Регионалната кампания ще протече под мотото: "Уважавай природата - не унищожавай, а създавай и опазвай". Целта й е все повече хора да се присъединяват към идеята за чиста околна среда и да обвържат своята загриженост за природата с всекидневни действия за нейното опазване.

Задачите на кампанията са да се предостави информация на децата за рисковете, които крие замърсяването на околната среда,  да се съдейства за формиране на гражданско поведение и чувство на отговорност за опазване на околната среда, да се мотивира обществеността за личен принос в ограничаване на замърсяването на околната среда.

Посланията на кампанията са "Радвай се на живота, уважавай природата!"; "Природа, човек, хармония!"; "От Природата за хората, от хората за природата!"; "За чиста околна среда!".

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.