iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Слънцето ще грее и утре

Слънцето ще грее и утре 05_1430652044

Тази нощ ще е ясно, като сутринта температурите ще са между 8° и 13°. Утре се очаква да преобладава слънчево време, на моменти с разкъсана средна и висока облачност.

В следобедните часове главно над планинските райони и Лудогорието ще се развие и купеста, като само на отделни места са възможни слаби и краткотрайни превалявания. Вятърът ще е слаб. Слабо повишение на температурите, максималните ще са между 21° и 26°, по-ниски по морския бряг. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Фокус.

По Черноморието ще е слънчево. Преди пладне почти тихо, след обяд ще се появи слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури по крайбрежието ще са 15°-18°. Вълнението ще е слабо, около 1-2 бала. Температурата на морската вода вече е от 12° по северното, до 16° по южното крайбрежие.

Над планините до обяд ще е предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност. След пладне ще се развие и купеста, но ще остане почти без валежи. Вятърът по билата ще е до умерен от запад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 15°, на 2000 м около 7°.

Във вторник и сряда синоптичната обстановка ще се задържи без промяна: ще преобладава слънчево време, с разкъсана средна и висока облачност. В следобедните часове над планините ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали за кратко. Температурите ще се повишат още и в сряда на места в Югозападна България максималните ще са около 30°. В четвъртък от северозапад ще прониква студен въздух. Ще се развие купесто-дъждовна облачност, на много места ще има валежи, придружени и от гръмотевици. Дневните температури ще са с няколко градуса по-ниски.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.