iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Служители на "Тролейбусен транспорт" си искат заплатите чрез съда

Служители на "Тролейбусен транспорт" си искат заплатите чрез съда 06_1435649032

Изпълнителни листове по съкратената процедура вече вадят служители и работници от пернишкото предприятие "Тролейбусен транспорт", като хората искат по съдебен ред да получат дължимите им трудови задължения. Служителите вземат удостоверения от предприятието за сумите, които имат да получават и след това завеждат дела в съда.

Поради безспорните доказателства за дължимата сума, която на практика е призната от работодателя, съдът още след първото заседание взема решение по казуса.Вече има няколко такива дела, а частен съдебен изпълнител е влязъл в предприятието за да извърши опис на всички движими вещи, които са негова собственост.След тях има тролеи, микробуси, работилници.Близо 50 000 лева имат да вземат кредиторите на "Тролейбусен транспорт" в лицето на бивши работници.

Предстои приемането на съответните експертизи за стойността на описаните вещи. Едва след това ще бъде насрочена публична продажба на описаните вещи, която, по всяка вероятност ще бъде от края на септември до края на октомври тази година.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.