iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сметище расте при 4-та гимназия

Сметище расте при 4-та гимназия 08_1440603205

Сметище расте точно под прозорците на 4-та гимназия в кв. Изток, като хора хвърлят боклук и строителни отпадъци под носовете на децата без да им мигне окото.

"След многобройно подаване на сигнали към кмета на кв. "Изток" - Перник, резултат няма. Отговорът на кмета е, че той не може да се справи с проблема и нарушителите, трябвало да ги залавяме ние - гражданите. Моля, давайте идеи, как да се справим с кмета и проблема," пише възмутен гражданин.

Кметът на Кметство Изток Ивайло Иванов обясни, че не може да отговаря за недобросъвестността на някои граждани. Жители на близките улици не спират да си изсипват боклука пред училище и детска градина. "Опитваме се да ги снимаме, да ги санкционираме, но досега без резултат. През деня тези граждани се разхождат спретнати и чисти, а през нощта идват и си изхвърлят боклука. Не мога да поемам отговорност за възпитанието на тези хора", казва Ивайло Иванов.

Той е готов да откликне на сигнали и да санкционира нарушителите. Очевидно, когато отсъства гражданско съзнание дори и институциите са безпомощни.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.