iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Спряха влакове София-Перник заради ромски бунт

Спряха влакове София-Перник заради ромски бунт 07_1406625146

Заради ромски бунт отмениха три влака и отклониха един в междугарието София-Перник.

Причината за преустановяването на влаковото движение беше гражданско неподчинение, изразяващо се в блокиране на железопътната линия от страна на жители на столичния квартал „Факултета”, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

Блокирането на железопътната линия София – Перник се отрази на движението на четири пътнически влака на „Холдинг Български държавни железници” ЕАД, които обичайно преминават през този железопътен участък.

Заради протеста се наложи да бъде отменен пътническият влак № 50205, който пътува по маршрут София – Перник и заминава по разписание от гара София в 09:00 ч.. Той беше върнат в гара Захарна фабрика и отменен в участъка Захарна фабрика – Перник.

Пътническият влак № 50208, който пътува по маршрут Перник – София и тръгва по график от гара Перник в 08:40 ч., също беше отменен в участъка Горна баня – София. За пътниците от този влак беше назначен влак от Горна баня до Перник.

Пътническият влак № 50210, който пътува по маршрут Перник – София и тръгва по разписание от гара Перник в 10:00 ч., беше отменен в участъка Перник – Захарна фабрика.

Бързият влак № 6620, който пътува по маршрут Кюстендил – София и заминава по график от гара Кюстендил в 07:10 ч., беше отклонен през участъка Разменна – Волуяк.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.