iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стълб се люлее във въздуха край Дивотино

Стълб се люлее във въздуха край Дивотино 04_1429622470

Електрически стълб виси във въздуха заради свлачище в пернишкото село Дивотино, като земята се свлякла преди дни заради обилните валежи в района. Тя е изтръгнала стълба от земята, като го оставила да се люлее във въздуха.

„Извикахме хора от ЧЕЗ и екипите обезопасиха стълба. Засега свлачището не застрашава къщи и пътища. То се намира в махала „Герен” и го наблюдаваме постоянно”, обясни кметът на Дивотино Румен Сергиев.

По думите му местните неведнъж сигнализирали на ЧЕЗ, но им обърнали внимание едва когато се обадили на 112. „Притесняваме се, защото се твърди, че ако жиците се скъсат, цялото село ще остане без ток”, допълват жителите на населеното място.

Изсипалият се априлски дъжд създаде проблеми и с нивата на реките, които отново тръгнаха нагоре, но от Министерството на околната среда и водите (МОСВ) успокояват, че те вече се връщат в коритата си. Въпреки това под око се държат реките Осъм и Русенски Лом, които са се покачили с около 20 см.

В повече е и водата в язовир "Копринка”, където вчера сутринта са отчетени 96 713 000 куб. метра.

На места дъждът, който създава проблеми на водните басейни се обърна в сняг и посред пролет забели улиците на Смолян. В областта има и свлачища, които също затрудняват движението, съобщи Фокус.

Повече сняг не се очаква, но не може да се каже същото за дъжда. В края на седмицата ни очаква затопляне, като на места термометрите ще показват до 24 градуса, но преваляванията ще развалят пролетната идилия и ще помрачат почивните дни.

Дъжд се очаква от време на време и през следващата седмица, а 1 май ще посрещнем с повече слънце, но и повече валежи, категорични са синоптиците.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.