iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Строителите завещаха 40 бездомни кучета на пътен възел Даскалово

Строителите на пътен възел „Даскалово” завещаха бездомни кучета на близката Ингилийска махала от пернишкия квартал Църква. Глутница от 30-40 гладни кучета предизвиква ужас у хората от района. Четириногите са били любимци на строителите,  но след приключването на обекта са изоставени. 

Нарамваме пушки, за да се браним от кучета, алармира кметът на Църква Румен Петров. Кофите за боклук са превързани с вериги, за да привличат животните с миризмите от изхвърлени опаковки.

Очевидци разказват, че преди ден се намерили спасители и откарали много ог псетата, натъпкани в багажник. 

Положението в Ингилийска махала е непоносимо, превърнаха района от едно хубаво и спокойно място за живеене в наводнена и кална улица. Местните настояват строителната фирма „Мапа Дженгиз“ да си довърши работата в района и да възстанови предишния вид и удобствата за домакинствата. Ако не се предприемат действия, църковчани ще заведат дела, има закани и за изселване от района. Това са хора, които до момента много са помагали на кметството за реализиране на местни инициативи и в момента те се нуждаят от помощ и подкрепа, за да обитават нормално къщите си, допълни Румен Петров.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.