iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Строителни фирми оставиха без ток 4500 души

Строителни фирми оставиха без ток 4500 души

Несъобразени изкопни дейности на строителни фирми са причината за прекъсване на електрозахранването на над 4500 клиенти на ЧЕЗ от началото на ноември. В неделния ден поради направа на път и просека строителна фирма скъса кабел на ЧЕЗ, оставяйки без ток.

1449 клиенти от с. Драгичево и с. Кладница, област Перник, в интервала от 10:43 ч. до 13:58 ч. В петък, 4 ноември, строителна фирма скъса кабел в София и прекъсна електрозахранването на 2819 клиенти от ж.к. „Стрелбище", „Славия", „Борово", „Красно село", „Бели брези". На 1 ноември заради невнимателни строително-монтажни работи без ток за близо два часа стояха 289 клиента на ЧЕЗ от софийските квартали „Люлин-1", „Филиповци", „Република", „Обеля".

През октомври изкопни и строително-монтажни дейности на фирми скъсаха 17 кабела на ЧЕЗ и причиниха прекъсване на електрозахранването на обслужваната от ЧЕЗ територия в Западна България. През цялата 2015 г. 919 000 домакинства стояха без електричество в продължение на общо 1 274 часа поради несъобразени изкопни работи. Това води до неудобства за гражданите и до непредвидени разходи за отстраняване на щетите.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.