iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Създават пет съвета с участието на граждани

Създават пет съвета с участието на граждани 12_1419335821

В областната управа в Перник ще има пет консултативни съвета с участието на граждани. Това съобщи областният управител Ирена Соколова.

Те ще бъдат в секторите култура, здравеопазване и социални дейности, образование, младежка политика и спорт, икономика, бизнес и регионално развитие, сигурност, отбрана и управление на кризи.

Обществените формирования са продължение на политиката на предишния областен управител арх. Михаил Михайлов, който направи обществен консултативен съвет. Сега обаче Ирена Соколова и нейните заместници- Илинка Никифорова и Валентин Димитров, които ще оглавяват отделните консултативни съвети, имат намерение по-детайлно и фокусирано да работят по проблемите в отделните сфери. В обществените съвети ще бъдат поканени да участват най-компетентните специалисти в отделните области от региона.
Областният управител ирена Соколова със своите заместници Валентин Димитров и Илинка Никифорова

Областният управител ирена Соколова със своите заместници Валентин Димитров и Илинка Никифорова

Консултативните съвети ще навлязят в конкретиката на проблемите, поясни зам.-областният управител Илинка Никифорова, която уточни, че една от задачите ще бъде да се повиши културният обмен между отделните общини в региона. Долният етаж на сградата на областната администрация ще бъде обособен като своеобразна галерия за изява на творците.

В сектора на отбраната ще бъдат привлечени да участват бивши военни, а в сферата на сигурността всички кметове от областта, каза заместник-областният управител Валентин Димитров, който е бивш директор на пернишката полиция. По думите му Перник е на едно от последните места в страната по сигурност на гражданите, а в момента 58 полицаи от ОД на МВР са командировани на южната ни граница.

Ще се сформира и Духовен съвет, който ще обедини вероизповеданията. Освен това ще се учреди и доброволческа организация, в която млади хора ще могат да работят като помощници в различни дейности.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.