iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Такситата ще плащат данък между 300 и 1000 лв.

Такситата ще плащат данък между 300 и 1000 лв. 04_1460009521

Патентен данък за всеки таксиметров автомобил между 300 лв. и 1000 лв. ще се плаща от следващата година, като това реши парламентарната комисия по бюджет и финанси, като прие на второ четене промени в Закона за местните данъци и такси, които бяха внесени от депутати.

Първоначалното предложение беше данъкът да е между 400 лв. и 1000 лв., но долният праг беше намален, тъй като в малките общини и оборотите на такситата са малки. Конкретният размер на налога ще се определя от всяка община, стана ясно от думите на Людмила Петкова от Министерство на финансите по време на заседанието. Изчисленията на Министерството на финансите показват, че годишно ще се събират около 15 млн. лв. от този данък, а парите ще отиват в общините.

Водачите на таксиметрови автомобили ще трябва да подписват договор с лицензирания превозвач, при положение, че искат да карат за собствена сметка, но от негово име. Писменият договор между водача на таксито и превозвача ще бъде публичен - ще бъде качаван на сайта на автомобилната администрация. Представителите на БСП гласуваха против промените.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.