iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ отпразнува 90-годишнина

ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ отпразнува 90-годишнина 12_1449580438

ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ отпразнува своята 90-годишнина с тържествено честване в залата на НЧ „Напредък 1895″ в гр. Радомир, като сред официалните гости бяха кметът на община Радомир Пламен Алексиев, народните представители от 43-то НС Ирена Соколова и д-р Валентин Павлов, областният управител на Перник д-р Александър Александров, председателят на ОбС Радомир Светослав Кирилов, началникът на Регионалния инспекторат по образованието – Перник инж. Ваня Коконова, заместник кметовете на община Радомир Любка Димитрова и инж. Димитър Димитров, председателят на Районен съд – Радомир Калин Баталски, началникът на РУ на МВР – Радомир Павел Джалев, общински съветници, директори на детски градини и училища от Пернишко, собственици и директори на фирми, бивши и настоящи учители и ученици.

„В деня на почти вековния юбилей на ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ искам да отправя най-искрени и сърдечни пожелания към всички учители и служители за крепко здраве, търпеливо ежедневие и себеотдаване, за да даряваме с много обич нашите ученици – бъдещето на България. На всички ученици пожелавам да обичат училището, което има такава славна история.“ каза в поздрава си директорът на ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ инж. Анна Сотирова.

Кметът на община Радомир Пламен Алексиев връчи на инж. Сотирова Почетния знак на Радомир, цветя и фотоапарат, с който учениците да документират историята на училището. „Приветствам съчетанието на модерното образование и обучение с разнообразните форми, които прилагате. Приветствам таланта на учителите и учениците.“ каза Алексиев и добави „Продължете да пишете летописа на училището, защото никой не е по-голям от институцията училище.“
След поздравите от официалните гости тържеството продължи с изпълнение на група за стари градски песни „Полъх от младостта” с художествен ръководител Георги Гьолски и корепетитор Милчо Янев към НЧ„Напредък 1895” и Донна Кочева от вокална група „Усмивка”с вокален педагог Светлана Шопска при народно читалище „Напредък 1895”. Елизабета, Камелия и Виктория от Техническа професионална гимназия „Никола Йонков Вапцаров” поздравиха гостите с песен. Със свои изпълнения се представиха и възпитаниците на Школата по музикален инструмент към ОДК Радомир Антонио Богомилов, Беатрис Костадинова и Мария Емилова с ръководител Красимир Кирилов. Настроението в залата повишиха малките танцьори от детски танцов състав „Радомирчета” при ОДК Радомир с хореограф Адриана Владова. Трио „Българка” – Етна Илиева, Андреа Михайлова и Красина Михайлова с ръководител Лариса Кирилова от ОУ „Архимандрит Зиновий“ развълнуваха публиката с изпълненията на песните „Моя страна” и ”Една българска роза“. Финалът на тържеството бе поверен на народната певица Ива Давидова и светлинно шоу.

Първото държавно практическо електротехническо училище в България се открива през далечната 1925 г. През юни 1938 година Министерството на търговията, промишлеността и труда нарежда Електротехническото училище да стане Средно електротехническо училище. От 1951 година училището е преименувано в Техникум по електротехника. На 25 ноември 1951 година президиумът на Народното събрание дава съгласието си Техникумът по електротехника в град Радомир да се именува „Никола Йонков Вапцаров”. От 2003 година училището е преименувано в техническа професионална гимназия.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.