iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трима човека представиха Перник на форум във Варна

Трима човека представиха Перник на форум във Варна

В края на изминалата седмица, от 24 до 28 юни 2015 г., в град Варна, се проведе Седмата Национална младежка среща “Младежки работник”. В нея взеха участие над 150 активни млади хора, работещи с младежи от цялата страна.

На форума Перник бе представен от членове на Консултативния съвет за младежка политика Александър Кръстанов /сдружение „Полет/, Емануела Асенова и Лилия Кацарова /Общински младежки съвет/.

Форумът премина под мотото “Време е младите да вземат думата!”, а основната цел бе да се изготви политически документ в подкрепа на развитието на младежката работа в България и на младежките работници, като се набележат и конкретни препоръки към съответните институции.

Участниците преминаха през няколко презентационни и тренировъчни модула, чрез методите на неформалното образование. В тях те дискутираха шест основни теми: какво е младежки работник, как той се разпознава сред обществото, роля на неправителствените организации при сертифицирането и професионалното развитие, роля на младежкия работник, критериите за младежки работник, качество, стандарти и използваните инструменти.

В Младежкото студио младите хора споделиха своето мнение по теми, които ги интересуват и задаваха въпроси към младежки лидери и представители на държавни институции. Сред тях бе Александър Иванов – председател на Национален младежки форум /НМФ/, Йохана Нойман – председател на Европейски младежки форум /със седалище в Брюксел/, Лилия Еленкова- Координатор звено проектна дейност към НМФ и образователен експерт, Мариус Улозас – Европейски център за знания и младежка политика /Литва/ и Димо Господинов – юрист от Гражданска платформа за дебат и общо действие MoveBG. Организацията осигури и онлайн излъчване на живо, за да може дебата да достигне чрез интернет до повече млади хора. Представители на институциите бяха Иван Модев – главен директор на дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми“ при Министерски съвет и Калин Каменов – заместник-министър на младежта и спорта.

В последният ден от срещата се проведе и 11-тото Национално изложение на организациите в Морската градина, организирано с подкрепата на Община Варна. Целта му бе да представи младежките организации в България в една от основните им роли – развитието на младежкия работник и младежката работа. Специален гост на изложените беше Министърът на младежка и спорта, Красен Кралев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.