iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трябва да се гарантира стабилност в областта на образованието, здравеопазването и сигурността

Трябва да се гарантира стабилност в областта на образованието, здравеопазването и сигурността 10_1414504851

Синдикати и работодателски организации поискаха съставяне на правителство и гаранции за стабилност в сферите на образованието, здравеопазването и сигурността с официално писмо.

Съсловните организации настояват за спешна актуализация на държавния бюджет, стабилизиране на банковата система, запазване на съществуващия режим за пенсиониране на работниците от индустриалните категории до намиране на трайно решение, и превантивни мерки за енергийната сигурност на страната.

В писмото се казва, че политическата криза в последните години е сринала доверието към държавността и политическия морал, към партиите и тяхната способност и воля за действие в полза на националните интереси, и е отключила многобройни негативни ефекти върху финансовата стабилност, икономиката и социалната система. Според работодатели и синдикати, политически елит е длъжен да предложи на обществото ясна визия и конкретни действия за спиране на тези процеси, тъй като задълбочаването им ще срине докрай възможностите за възраждане на държавността, икономиката и социалната сигурност.

Любомир Жотев, председател на СРС „Подкрепа“ смята, че броят на партиите в парламента ще се увеличава при всеки нов предсрочен вот. Еднопартийно управление вече е невъзможно, а алтернативата на плурализма е диктатурата. Очакваме ясни цели, ангажименти и конкретни резултати в посока спазване на реда и законността, гарантиране свободата на предприемачеството и полагането на достоен труд, прозрачност и ефективност при разходването на публичните средства, каза Жотев.

Източник:

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.