iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Църквата: Ванга –сатанински феномен, Петър Дънов - лъжеучител

Ванга и Петър Дънов

Ванга не е нищо повече от една съвременна магьосница, а Петър Дънов е лъжеучител. Това доказва в книгата си „Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста” Негово Всепреподобие йеромонах Висарион, брат и втори епитроп на българския светогорски манастир „Св. Георги Зограф” в Света гора.  

Председателят на столичния храм „Св. св. Кирил и Методий” (ул. “Г. Вашингтон” № 47) Негово Високоблагоговейнство иконом Александър В. Георгиев е поканил йеромонах Висарион да представи своята книга в София, а с това и да демистифицира двамата българи, смятани погрешно от народа  за феномени.

Представянето на автора и книгата ще бъде в рамките на Великопостния цикъл от лекции в периода 15-22 март 2011 г. в Енорийския център при храма.  

Първата беседа ще се проведе на 15 март (вторник) 2011 г. и ще бъде посветена на „Ванга - портрет на една съвременна магьосница”.

Втората беседа ще се състои на 22 март (вторник) 2011 г. с акцент върху окултното лъжеучение на Петър Дънов.  

Двете беседи ще започнат в 18,00 ч. в Енорийска лекционна зала, ет. 1.

Свещ. Сергей Павлов, духовник в храм „Св. Мина”, жк „Модерно предградие” (София) ще представи автора и неговия току-що излязъл труд.

Двамата духовници ще отговарят на въпросите на аудиторията по тези толкова актуални теми след представянето на забележителното изследване и свързаните с него духовни беседи.

Между тези две беседи, посветени на българските лъжеикони Ванга и Дънов, подобаващо застава предстоящата лекция на православния богослов и публицист г-н Георги Тодоров, който ще говори пред столичната общественост на тема: „Иконата като носител и пазител на Свещеното Предание на Църквата”. Неговата беседа също ще се проведе в Енорийската лекционна зала, но на 17 март (четвъртък) 2011 г.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.