iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Туристи ще дойдат у нас вместо в Тунис

Туристи ще дойдат у нас вместо в Тунис 06_1435565026

Непланирани трансфери ще доведат по родното ни Черноморие стотици западни туристи, които са записали почивки в окървавения от “Ислямска държава” Тунис.

Това прогнозираха хотелиери от курортите край Варна, които часове след атентата на плажа в Сус получаваха първи запитвания от туроператори за възможността да пренасочат групи от британци, германци, французи, белгийци към българското море.

“На някои от пазарите вече започва прехвърляне на чартърни полети, реални заявки към България очакваме след понеделник”, обясни Калин Сутев, представител на немския туроператор REWE Touristik за България. Според него вероятността у нас да летуват отказали се от ваканция в Тунис западняци е голяма, тъй като хотелската база и цените на двата пазара са идентични.

В същата група влиза и Египет, където ситуацията със сигурността също не е особено розова.

Реален конкурент в тази ситуация обаче е Турция. Тя отдавна е позната и наложена дестинация на германския пазар, за разлика от България, която се рекламира повече от скромно. А и заради отлива на руснаци южната ни съседка сви до 40-45% цените на резервациите last minute, коментира Сутев.

И в България морските бази за отдих не спират да вадят атрактивни оферти за записване в последния момент. Дни преди старта на пик сезона хотелите край Варна са пълни основно с румънци и германци. Опразнената от руснаците ниша донякъде запълват повечето поляци, чехи и молдовци.

За първи път тази година сериозно е увеличен процентът на индивидуалните туристи, направили онлайн резервации самостоятелно, а не чрез туроператори, обясни доц. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненската туристическа камара. Според него причината е, че много от българските хотелиери са увеличили дела на леглата, които продават директно чрез големи световни интернет сайтове. Освен туристи от държави членки на Европейския съюз, по тази схема у нас летуват все повече китайци, индийци и иранци, допълни доц. Маринов.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

24-Януари-2016

24-Януари-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com