iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученията край Шабла може да предизвикат проблеми по въздух и вода

Ученията край Шабла може да предизвикат проблеми по въздух и вода 08_1440408107

Министерство на отбраната предупреди, че може да има проблеми по въздух и вода заради ученията край Шабла, където ще участват и военновъздушните сили.

След като преди няколко дни се създаде суматоха около придвижването на военни колони по земя по магистрала "Хемус", в петък армията предупреди, че може да има проблеми по въздух и вода заради предстоящите грандиозни учения.

От 24 до 28 август на зенитния полигон в Шабла военновъздушните сили (ВВС) съвместно със сухопътните войски и военноморските сили ще проведат тактическо учение с бойни стрелби "Шабла-2015", обявиха от Министерството на отбраната. Според съобщението стрелбите са ежегодна тренировка на зенитно-ракетните войски и авиацията. В тази връзка Командването на ВВС информира, че за времето от 8.00 часа до 19.00 ч. в посочените дни ще има "временно опасни зони, намиращи се във въздушното пространство над полигона и прилежащата му акватория и териториалното море - между нос Калиакра, нос Карталборун и линията, отстояща на 100 км успоредно на бреговата ивица".

Тази година в учението ще вземе участие и дивизион от зенитно-ракетните войски на ВВС на Словашката република. На 27 август от 10.00 ч. пък ще се проведе Ден за високопоставени гости, наблюдатели и медии. Те ще бъдат свидетели на интензивни стрелби с различни типове зенитно-ракетни комплекси и с изтребители МиГ-29 по разнообразни въздушни цели в широк височинно-скоростен диапазон, а самолети Л-39, Су-25 и вертолети Ми-17 ще изпълнят стрелби по морски цели.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.