iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Учителка в детска градина лепяла устите на децата с тиксо, за да не говорят

Учителка в детска градина лепяла устите на децата с тиксо, за да не говорят 10_1445587658

Учителка в столична детска градина – 80-о ОДЗ, е лепила устите на децата с тиксо, за да не говорят, докато играят, като за шокиращите методи на възпитание алармира майката на едно от децата - Веселина Йорданова, вчера.

Жената разказа пред БНР, че на 16 октомври, когато отишла да прибере 4-годишната си дъщеря, тя плачела, докато излизала от двора на градината. Момиченцето споделило как „възпитателката г-жа Димитрова залепила устата на две момченца с оранжево тиксо, защото говорят, докато рисуват”.
Още на следващия ден майката алармирала директорката. Шефката на градината помислила, че дъщерята на Веселина Йорданова си измисля, но обещала да провери. „Веднага извиках учителката при мен. Тя призна, че по време на играта „Рисуване и назоване на животни”, едно от децата не е спазило правилата и затова му лепнала оранжева лепенка на устата”, обясни пред „Монитор” директорката Нина Иванова. 5- годишното момченце не е със специални образователни потребности, но било доста буйно и игриво. Директорката на забавачката е назначила проверка по случая, алармирала е и Агенция „Закрила на детето” и е свикала етична комисия. Дотогава обаче

строгата учителка ще е на работа

и ще продължи да възпитава 5-годишните малчугани. „Тя работи под постоянен контрол, от моя страна до приключване на проверката”, заяви Иванова. Директорката уточни, че досега не е имало оплаквания от родителите срещу възпитателката, която е в забавачката от 16 години. Възпитателките в забавачката не преминават психотест, но при постъпване на работа трябвало да предоставят удостоверение от психодиспансер.
Майката на момиченцето веднага отписала дъщеря си от детската градина, защото била успокоявана от директорката с думите:

„Нали не се е случило на вашето дете“.

Иванова й предложила да преместят детето в друга група. Майката обаче решила да го прехвърли в друга градина, тъй като не била сигурна, че случилото се няма да се повтори.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.