iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В градината в Трън имат нужда от нови костюми за децата

В градината в Трън имат нужда от нови костюми за децата 12_1418199535

От нови костюмчета за децата се нуждае детската градина в Трън. В момента костюмите, с които малчуганите се представят на тържествата, са много стари и износени, като някои от тях са на по 20 години.

За съжаление, хората, които откликват, са единици, споделя родител.

За благородната си инициатива родителите имат подкрепата и на директорката Розалина Гаврилова. Тя вече е ходила в Община Трън да разговаря по проблема, но от там са й отговорили, че нямали възможност да помогнат. Разходите по издъжката на градината са много, най-много се харчи за отолението, което е на нафта.

Гаврилова споделила за оскъдния гардероб на една родителска среща и родители прегърнали идеята да се направи нещо.

"Глупавото е, че общината има пари за заря и тържества по запалването на украсата, а нямат пари за закупуването на неща за градината", коментира майка пред човек на "За Перник".

Тя ще закупи за детската градина две мъжки и две женски шопски носии. Това ще коства на семейния й бюджет общо 600лв. Друга майка е събрала известна сума пари, с които вчера са поръчани 6 балетни роклички.

В гардероба на детската градина има носии, костюмчета на животни и балетни роклички. Но те са вехти и стари, още от времето на създаването на детската градина, разказа пред "За Перник" директорката Розалина Гаврилова. Опитваме се всяка година да купуваме по нещо, но костюмите са твърде скъпи. Един литак струва 130лв.

Майките се надяват хората да откликнат на инициативата им с каквото могат - с пари или с костюмчета, било то и използвани, но здрави. За да може следващото тържество децата им да посрещнат с нови дрешки.

Детската градина в Трън събира близо сто деца. Послдно те са били 97, разделени в яслена група и още три подготвителни групи.

Тази Коледа малчуганите се стягат за тържество и с нетърпение очакват подаръци от белобрадия старец. На 18 и 19 декември той ще кацне в Трън заедно със Снежанка, а малките трънчанчета ще го посрещнат с песни, танци и стихчета.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.