iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник няма никакво намаление на търсенето на цигари

В Перник няма никакво намаление на търсенето на цигари 08_1471409516

Все по-трудно се намират от „старите” цигарени кутии, които не са „украсени” със зловещи картинки и надписи, като последните имат за цел да накарат повече пушачи да се замислят, палейки цигара. В Перник търговците са категорични, че няма никакво намаление на търсенето на цигари след като две трети от площта на цигарените кутии вече е покрита с картинки и предупреждения за вредата от пушенето.

Своеобразната анкета, която направихме в центъра на Перник показва, че изображенията няма да откажат хората от навика им. „ Наистина са неприятни картинките , но това няма да ме откаже от цигарите. Онези „горе” дето ги измислят тези неща трябва да знаят, че когато един човек е решил да пуши никакви картинки няма да го спрат” – споделя Иво, работник в „Стомана Индъстри” докато купува поредната кутия. „Има някакво въздействие, ама то е временно. Стресиращо е някак си. Но се свиква. Който пуши, ще си пуши, който иска да ги откаже, ще ги откаже и без тези картинки” – твърди Ваня, която от години работи в магазин с цигарени изделия. "Възмущават се, но си купуват цигари", коментира нейна колежка.

В последният месец много сериозно се търсят табакери. Те обаче масово са за къси цигари, така, че по изобретателните лепят картинки, или просто преместват цигарите си в кутия без стряскащите фотоси.

Специалисти пък смятат, че ще има ефект от кампанията, тъй като картинките са много добре подбрани, много плашещи.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.