iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Перник обсъдиха сигналите към телефон 112

В Перник обсъдиха сигналите към телефон 112 07_1467952354

„Обслужване на сигнали към телефон 112, свързани с дейността на областните администрации и общините. Протоколи за сътрудничество”. Това беше темата на кръгла маса, която организира Областна администрация Перник и Районен център 112 – София, като в рамките на дискусията областният управител д-р Александър Александров посочи значимостта на доброто взаимодействие и координация между Районен център 112 и службите за спешно реагиране, с оглед оказването на бърза и компетентна помощ на гражданите в областта.
На срещата стана ясно, че община Перник е водеща в процентно разпределение по общини спрямо общия брой инциденти за областта- за периода 01.01.2016 г.до 01.06.2016 г. – 79% (1313 обаждания), следвана от община Радомир с 14% (235 обаждания, 2% за общините Брезник (41 обаждания), Трън (36 обаждания) и Земен (25 обаждания), и 0% (3 обаждания) за община Ковачевци.

Експертите от Районен център 112 –София запознаха присъстващите с концепцията за развитието на националната система 112. Те споделиха добри практики от взаимодействието между телефон 112 и службите за спешно реагиране, както и бъдещите проекти за подобряване на системата.

Предвижда се осигуряване на по-точна информация за местоположението на подаващия сигнала – локализация на повикванията; компютърно управление на реагиращите единици от службите за спешна реакция; осигуряване на достъп на мобилните реагиращи единици до комуникационно-информационната инфраструктура на 112.Автоматично следене на местоположението и състоянието на силите и средствата за реагиране и възможност за достъп до услугите на телефон 112 от хора с увреждания са също част от подобренията в системата.

Обмисля се и въвеждане на услугата eCall, която дава възможност за автоматично и/или ръчно генериране на повикване към телефон 112 при пътно транспортни произшествия. Това ще бъде възможно чрез инсталиране на устройство в моторните превозни средства.
В кръглата маса взеха участие представители на общините от област Перник, ОД на МВР Перник, ЦСМП Перник и РДПБЗН.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.