iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В пернишко са едни от най-ниските заплати

В пернишко са едни от най-ниските заплати 08_1409218657

Средната брутна месечна работна заплата в област Шумен за юни е 659 лв. Това сочат данните на статистиката. Заплатата е намаляла в сравнение с месец май, когато е била 670 лв.

Средното възнаграждение в областта остава значително по-ниско от това за страната, което за юни е 802 лв., като разликата нараства. През месец март средното възнаграждение за страната е със 112 лв. по-голямо от средното възнаграждение за областта, а през юни – със 143 лева. По размер на средната работна заплата за изминалото тримесечие (668 лв.), област Шумен дели единадесето място, заедно с област Велико Търново, а за месец юни е на дванадесето място сред 28-те области на страната. С най-високо средно възнаграждение през последния месец на тримесечието е област София – 1 063 лв., а с най-ниско е област Видин – 567 лв. Под 600 лв. е средната заплата и в областите Благоевград, Хасково и Перник.

С най-високи заплати в областта са работниците от сектор „Производство и разпределение на електрическа и топлинна енергия и на газообразни горива” – 1 240 лв., „Финансови и застрахователни дейности” – 913 лв. и „Държавно управление” – 788 лв.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.