iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вече има окончателен вариант за велоалеята в Перник

Вече има окончателен вариант за велоалеята в Перник 09_1441296324

„В края на миналата седмица беше внесен окончателният проект за велоалеята в Перник. На практика вече имаме проект, който трябва само да се съгласува с институциите и да се одобри от експертния съвет, за да може в рамките на следващите два месеца да започне да се изгражда“. Така каза зам.-кметът по строителството Владислав Караилиев и допълни, че забавянето се е дължало на допуснати сериозни грешки в проектирането.

„За съжаление, основните проблеми, на които се натъкнахме ние, като екип, с този проект, както и почти всички други, бяха вследствие на някои недомислици. Проектът нямаше да бъде забавен толкова, ако беше направен както трябва. Това се отнася и за площада и за крепостта „Кракра“, за която бяха хвърлени милиони. Алеите се разпадат, всичко се руши“, каза Караилиев.

Той подчерта, че може да се направи сравнение със случващото се в момента с обектите от поименните списъци. “За пример мога да дам Западния парк, новата спортна площадка в с. Люлин, ул. „Златоград“ , която близо 8 години стои в поименните списъци. Имаме воля да променим модела. Когато процесите се контролират, нещата видимо ще се променят“, каза още Владислав Караилиев.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.