iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Вече ще се пътува бързо между София и Благоевград

Вече ще се пътува бързо между София и Благоевград 10_1445584718

За 40 минути вече пътуват шофьорите между София и Благоевград. Това може да стане, след като вчера бяха пуснати още 37 км от магистрала "Струма".

Най-сложният изграден до момента участък от магистралата беше открит от премиера Бойко Борисов, президента Росен Плевнелиев и министрите на регионалното развитие Лиляна Павлова, на транспорта Ивайло Московски и на здравеопазването - Петър Москов. Участъкът е изграден от консорциум на италианската фирма "Импреза" АД и родните "ГБС Инфраструктурно строителство" АД и "Пътстрой - 92". По трасето има 42 големи съоръжения.

"Вече имаме над 300 километра магистрали. Първо да благодарим на Господа, без него нищо не може да се направи. Благодарение на него и фондове се пускат, и се строи. И, дай Боже, така да ни върви държавата", заяви премиерът Бойко Борисов. Министър Павлова отбеляза, че новото трасе е натоварено и важно за бизнеса, туризма и студентите. Два големи паркинга край магистралата ще бъдат превърнати в специални тържища за селскостопанска продукция за подкрепа на малките производители, заяви Павлова. И допълни, че са поставени пейки на друго място за паркиране, което е "селфи паркинг". На него пътниците могат да почиват и да се снимат на фона на планините Витоша и Рила. Догодина се очаква да бъде избран изпълнител за най-трудния участък през Кресненското дефиле. Цялата магистрала "Струма" трябва да е напълно готова до 2022 г., каза Павлова. Тази магистрала е сбъдната мечта, която ще разкрие потенциала на Благоевград, ще увеличи туризма и инвестициите, заяви президентът Росен Плевнелиев. Че на проекта ще му върви по вода стана ясно и от дъжда, който съпътстваше церемонията по откриване на отсечката.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.