iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Винетката ще може да се купува и онлайн

Винетката ще може да се купува и онлайн 04_1459612860

Когато се въведе електронна винетка, тя ще може да се купува чрез SMS и онлайн, като ще останат и традиционните начини за купуване в пунктовете за продажба и бензиностанциите, каза шефът на пътната агенция Лазар Лазаров.

По думите на Лазаров държавата няма да изостави тези около 3500 км или 40 на сто от всички третокласни пътища, за които вече няма да се иска винетка за пътуване. „За близо 40% от третокласната пътна мрежа, или около 3500 км, няма да се плащат пътни такси и ще са безплатни за движение. Тези пътища стигат до населени места, до които няма друга алтернатива като път", коментира Лазаров. По думите на шефа на АПИ обаче "лошият път не е опасен път", защото като имало дупки, хората карали по внимателно. "Статистиката много ясно показва, че когато настилката се оправи, това води до повишаване на скоростта на движение и аварийността скача. Става въпрос за култура на шофиране", категоричен е Лазаров.

Според данните на АПИ 300-400 хил. лв. на километър струва ремонтът на цялата републиканска пътна мрежа, която е 20 хил. км. Това означава, че са нужни 800 млрд. лв. годишно, заключи Лазаров.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.