iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Включват Перник в кадастрална карта

Включват Перник в кадастрална карта 10_1414592510

Кадастрална карта за нови над 20 населени места, включително и Перник, ще създадат, съобщиха от Министерството на инвестиционното проектиране.

Създаването на кадастрална карта и регистри се финансира от държавата и гражданите нямат финансови ангажименти към тази дейност, поясняват от ведомството.

Копия от документите за собственост могат да бъдат подавани по електронен път

Агенцията по геодезия, картография и кадастър (АГКК) откри производство по създаването на кадастрална карта и кадастрални регистри (КККР) за нови над 20 населени места в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Ловеч, Плевен, Перник, Разград, Стара Загора, Хасково, Шумен, Софийска област, както и за седем района на Столичната община.

Създаването на кадастрална карта и регистри се финансира от държавата и гражданите нямат финансови ангажименти към тази дейност. За да е вярно, пълно и актуално отразяването на данните в информационните масиви на АГКК, собствениците на имотите трябва да представят копие от нотариален акт или документ за собственост на недвижим имот на служител от съответната Служба по геодезия, картография и кадастър (СГКК) или на фирмата – изпълнител, която е избрана след процедура за възлагане на обществена поръчка да изработи кадастралната карта и регистри. Собствениците на апартаменти в жилищни блокове и кооперации също би следвало да предоставят копие от документ за собственост.

За улеснение и за по-голяма сигурност на гражданите относно опазване на личните им данни документите могат да бъдат подавани по електронен път на електронната поща на съответната Служба по геодезия, картография и кадастър. Списък с всички електронни адреси е публикуван на интернет страницата на АГКК /www.cadastre.bg/.

При непредставяне на документ за собственост не се събира глоба.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.